Isabel Mir

Isabel Mir

Isabel Mir va néixer el 1981 a Barcelona. Durant gran part de la seva vida va viure en un petit poble de la costa catalana, Sitges. Actualment resideix a Ciutadella de Menorca.

Des de ben petita va saber que la seva vida giraria entorn a l’art. Esperava amb il·lusió la classe de plàstica de l’escola i durant aquella estona gaudia de tot el que feia, dels materials que utilitzava: els colors, la pintura, les ceres, els pinzells, el paper. Les seves mans descobrien un llenguatge nou i va adonar-se que allò la feia i la faria feliç.

Va estudiar el batxillerat artístic a l’Escola Massana de Barcelona i allà va ser on realment va començar a alimentar i desenvolupar la seva creativitat. Va conèixer nous materials, noves tècniques, noves olors… Foren dos anys de vital importància per la seva vida, que la marcarien per sempre més.
Amb ganes d’aprendre més, va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i de seguida es va interessar per l’escultura.

Es va sentir atrapada pel tacte i l’olor de la cera verge, el guix, l’aigua, el fang, la pintura, el foc, el bronze, la resistència , l’oxidació i transformació del metall amb el pas del temps… Materials i sensacions que no va poder deixar ja mai més.

L’experimentació en aquest àmbit la van portar a interessar-se per la joieria. Les joies són, per ella, petites escultures pel cos. Va ser quan va començar a estudiar, de forma paral·lela, Joieria Artística al cicle de grau superior de l’Escola Massana.
Anys més tard, es va deixar endur pel que li demanava el seu cor i va canviar la gran ciutat pel silenci i la puresa de Menorca. En aquesta illa va continuar els seus estudis de joieria a l’Escola d’Art de Maó.

Actualment viu a Menorca i gaudeix dia a dia de l’immens encant d’aquesta petita illa. A cada racó hi troba la bellesa més gran convertida en senzillesa. L’essència d’aquest trosset de terra i la grandesa blava que l’envolta són la seva font d’inspiració.

© Isabel Mir 2013-20 Avís legal Crèdits
Disseny web: Aina Genestar