Isabel Mir

Nit de Pedres i Estrelles

No és tan sols una joia, és una experiència, un sentiment màgic, un record que mai podré oblidar.

Quan em vaig assabentar d´aquest concurs ho vaig tenir clar al moment, no vaig fer esbossos ni tan sols maquetes, aquesta joia va apareixer al meu cap com aquell record, intacte, tal i com us el presento jo avui.

La meva experiència amb Menorca Talaiòtica va succeir un vespre d´estiu, vam coneixer uns amics menorquins que ens van mostrar racons de l´illa que no coneixiem. Ens van voler sorprendre, i ens van convidar a passar una nit entre pedres i estrelles.

Feia un vespre preciós, caminàvem a les fosques pel camí, i de sobte …vam arribar al poblat de pedra, envoltat de paret seca. No ho podia creure, no se que hi havia en aquelles pedres que t´omplien d´energía, l´atmosfera era màgica, el misteri s´apoderava de mi…
Però lo millor estava per venir, quan ens vam estirar al terre per sobre dels nostres caps … l´univers … no havia vist mai tantes estrelles, grans i petites, brillaven com a diamants en un cel negre.
El poblat il.luminat a la foscor de la nit, pedres tenyides de daurat, tot semblava tenir vida. Les pedres ens explicaven històries sense dir-nos una paraula, quanta gent havia pogut disfrutar d´un espectacle així ? En el passat potser mils però en l´actualitat poques… em sentia afortunada, eufòrica, i enamorada d´aquesta petita illa de pedra envoltada pel mediterràni, Menorca…

© Isabel Mir 2013-22 Avís legal Crèdits
Disseny web: Aina Genestar